A very Merry Mondulkiri Christmas!
Door: kimenedwin
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Kim
25 December 2011 | ,
We hadden een tijdje geleden alle buitenlanders die in Sen Monorom wonen, uitgenodigd voor een kerstlunch bij ons thuis. En die lunch was gisteren. Iedereen zou een eigen gerecht koken en had dat meegenomen naar ons huis. Verder hadden we lootjes getrokken zodat iedereen een klein cadeautje zou krijgen. Om een beetje een idee te krijgen van ons internationale gezelschap bij deze een korte introductie van onze gasten: Jemma (uit Australie), Jack (van de olifanten, uit Engeland) en zijn Zwitserse vriendin Brigitte, Fransman Nico en zijn Khmer vrouw Sinet, een Zweedse vriend van Jack die toevallig in Cambodja was, Tom uit België, Eugenie een Franse stagiaire van Nico en natuurlijk deze Hollandse gekken!
Om redenen die ons nog niet helemaal duidelijk zijn geworden, heeft een Chinees bedrijf net buiten Sen Monorom ooit velden vol met naaldbomen geplant. Aangezien Nico en Sinet daar vlakbij wonen, had Jemma voor de gein gevraagd of ze niet stiekem één van die bomen konden omhakken en meenemen…. Jullie voelen het vast al aankomen; we hebben nu een echte kerstboom in onze huiskamer staan!
Rond 12 uur was iedereen bij ons en kon het grote eetfestijn beginnen! Ons menu: aardappelpuree, appelmoes, varkensvlees uit de oven, gebakken aardappels, ovengeroosterde groenten, gestoofd rundvlees, sperzieboontjes, home-made mayonaise, ratatouille, naan, zelfgebakken brood, kaas, olijven, lekkere wijn uit Phnom Penh en nog veel meer lekkernijen… mmmmm. Na de eerste ronde eten zat iedereen al flink vol en was het tijd om even pauze te nemen! Een goed moment om cadeautjes uit te delen en uit te pakken! En daarna was het tijd voor een toetje! Jack had zich flink uitgeleefd in de supermarkt in Phnom Penh en had heerlijke chocoladecake, cupcakes, M&M’s en andere (kerst)snoepjes meegenomen.
Na deze geweldige lunch was het tijd voor de kerstborrel! Hiervoor hadden we onze Khmer-vrienden, bezoekers van het olifantenproject die nog in Sen Monorom waren en personeel van het olifantenproject uitgenodigd. Aangezien we nog genoeg eten van de lunch over hadden, konden onze borrelgasten ook nog een vorkje meeprikken! Phil en Mariam, een Zweeds/Engels echtpaar dat hier al jaren woont, hadden heerlijke zelfgemaakte gluhwein meegebracht. Verdere gasten: Toe, een vertaler die voor VSO werkt met zijn broer; Mark, werkt op het WWF-kantoor; EVP-bezoekers Mel, Mick en twee Belgen waarvan we die naam niet weten ;-), Yey, mahout; Plouck, hoofdmahout met zijn vrouw Rey en hun dochtertje Bibi, EVP-kok Tul en zijn vrouw Khnurn. Een geweldig gemêleerd gezelschap: westers, Khmer en Bunong; en ook al had een groot deel van onze gasten geen enkele notie van wat die gekke blanken nou eigenlijk vieren met kerst, toch hebben we de kerstgedachte hoog weten te houden. Een grens-, taal-, en cultuuroverschrijdende bijzondere dag!
Na het vele eten en het nodige drinken was het tijd voor wat spelletjes. Geweldig om te zien dat sommige spelletjes in alle talen, landen en culturen leuk zijn.
We laten de foto’s verder voor zich spreken en wensen jullie bij deze allemaal een heel goed 2012!
Bon Noel hainung sueseday chinam tmey!
25 December 2011 - 13:07
Henriette:
Hoi Lieve Kim en Edwin, wat fijn dat jullie het zo ver weg zo leuk hebben gehad, wij beginnen zo meteen aan ons kerstfeest met familie, helaas zonder mijn moeder die weer in het ziekenhuis ligt, liefs Henriette -
25 December 2011 - 15:39
Lucre:
hoi edwin en kim,
jullie zijn echt geweldig cultureel bezig geweest. leuk om te lezen. hebben jullie ook nog vakantie?
groetjes, lucre -
25 December 2011 - 20:27
Jeltje:
Dat ziet er echt geweldig uit! Fijn Kerstfeest allemaal! Mis jullie daar wel hoor!
groetjes -
25 December 2011 - 20:37
Ben En Marion:
Hoi Edwin en Kim
Wat geweldig om met zoveel verschillende mensen en culturen kerst te vieren.
Wij wensen jullie een geweldig nieuwjaar toe met heel veel geluk.*Liefs van ons. -
26 December 2011 - 04:04
Nelleke:
Wat een SUPER goed Kerstfeest! Jullie zouden het zelfs in een hutje op de mongoolse vlakte nog voor elkaar krijgen om kerst te vieren ;-). Petje af !! -
28 December 2011 - 12:53
Ria:
Hoi Kim en Edwin,
Klinkt goed allemaal!
En het ziet er op de foto's heel gezellig uit allemaal!
Gelukkig nieuwjaar...
Ruben, Eva en Ria -
29 December 2011 - 07:52
Sandra:
Hoi Edwin en Kim,
dat ziet er echt heerlijk uit!!! Jammie!
Hier hebben we ook flink genoten. We hebben nog even tijdens de kerstlunch stil gestaan op de Frater bij jullie project. Er is ruim 700 euro opgehaald wat gedeeld moet worden met stichting global.
Alvast happy new year!